En populär funktion i appen är möjligheten att kunna värdera bostäder. Den ger dig möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt få fram en värdeindikation av flera bostäder, vart du än är.

Hur värderar jag en bostad?

För att värdera en bostad kan du använda dig av platstjänst-funktionen i kartan genom att flytta den till rätt bostad. Du kan också söka dig fram till till en specifik adress i sökfältet. Efter att värderingsformuläret har fyllts i visas värdet tillsammans med de utvalda referensobjekten för att ge en överblick över vad värdeindikationen är baserad på.

Varför skiljer sig värdet från sajtens värdeindikation?

Syftet med appens värderingsfunktion är att du som användare snabbt och enkelt ska kunna värdera en bostad. Denna indikation sparas inte utan är till för att smidigt få ett indikation av bostadens värde. Det ger dig också möjlighet att kunna göra flera värderingar efter varandra.

Värderingsformuläret på booli.se är, till skillnad från appen, mer detaljerad och kan på så sätt ge en mer precis statistisk värdeindikation. På sajten sparas värdeindikationen på din kontosida och du får uppdateringar på mail när värdet förändras. På så sätt kan värdeindikationen gjord i appen och på sajten skilja sig åt något.


Hur tillförlitliga är Boolis värdeindikationer?

Eftersom Boolis värdeindikationer är statistiska är de tänkta som just indikationer, snarare än exakt värde. Vi är noga med att markera ut vilken precision värderingen har (dvs. hur stort underlaget i värderingsmotorn är) vilket kan ge en fingervisning om indikationens tillförlitlighet. Ju mer information vi vet om bostaden desto högre precision, brukar vara en tumregel i statistiska värderingar. 

Önskar du få en exakt värdering behöver du ta hjälp av en mäklare som kan vara på plats och ta hänsyn till fler parametrar än vad en digital värdering kan. Ett tips är att hitta en mäklare som är kunnig på just din typ av bostad i ditt område. Där kan exempelvis hittamaklare.se vara till hjälp för att hitta rätt mäklare utan kostnad.

Psst! Vill du veta mer om hur Boolis statistiska värdeindikationer fungerar generellt kan du spana in den här sidan. 

Hittade du svaret?