Booli erbjuder statistiska värderingar som bygger på sålda bostäder i området. Ju mer information du fyller i formuläret desto mer lika referensobjekt kan vi hitta. Ibland kan det dock innebära att de referensobjekten blir färre eller har haft lägre försäljningspriser, och därmed sjunker värderingen. Vi går framförallt på information om placering, boarea, avgift/driftkostnad, samt eventuell tomtarea eller våningsplan. Att exempelvis ha nyrenoverade badrum och stort garage lyfter såklart värdet på bostaden, men då vi inte vet skicket på dina grannars objekt så antar vi att detta är normalskick. Du kan se vilka referensobjekt som valts ut i mejlet eller på din kontosida under "Värderingar".

Viktigt att komma ihåg är att Boolis värdeindikationer endast är statistiska och därför är tänkta som just indikationer snarare än exakt värde, något en mäklare som sett bostaden i verkligheten kan ge. I de fall där vi inte genom vår digitala värderingstjänst kan ge en tillförlitlig indikation råder vi att kontakta en mäklare. Hittamäklare.se är ett exempel på en tjänst där du kostnadsfritt kan hitta en mäklare som är expert på din bostadstyp och område. 


Eftersom våra värdeindikationer är automatiskt framtagna kan vi heller inte justera dessa manuellt. Allteftersom det säljs nya bostäder som liknar din bostad så uppdateras värderingen. Den kan bli både högre och lägre beroende på vad som säljs. Därför hoppas vi kunna göra ännu mer precisa värderingar i framtiden.

Hittade du svaret?