Om du har värderat en bostad får du varje månad ett mejl med ett uppdaterat värde. Det skickar vi för att du på ett enkelt sätt ska ha möjlighet att följa värdeindikationen över tid. 

Dessvärre har inte alltid vår statistiska värderingsmotor tillräckligt med underlag för att kunna göra en tillräckligt bra värdering. I de flesta fall beror det på att det finns för få referensförsäljningar i området som liknar den värderade bostaden. Därför är vi noga med att informera vilken precision värdeindikationen har.

Tidigare har vi skickat ut värdeindikationen för alla bostäder och alla precisioner. Efter feedback från våra användare har vi nu uppdaterat mejlet för värdeindikationer med låg precision. Det gör att vi de månader där vår värderingsmotor saknar tillräckligt med underlag, inte visar värden med låg precision (varken i mejlet eller på sajten). 

Eftersom bostadsmarknaden är i ständig rörelse kommer likaså din bostads värderingsunderlag att uppdateras beroende på vad som säljs i ditt område. Det gör att nästkommande mejl kan få en högre precision. 

Hittade du svaret?