Vår slutprisinformation bygger på två olika metoder.

1. Sedan 2008 köper vi in lagfartsinformation från Lantmäteriet. Detta gäller för villor, fritidshus och tomter. Lagfarterna kommer till oss ca. 3 månader efter att annonsen plockats ned från mäklarens hemsida
eller via mäklarsystem SFD, Capitex, Vitec eller FasAd.

Informationen om mäklare mm visas endast i de fall vi lyckats matcha informationen i lagfarten med bostadsannonser som tidigare legat ute. Matchningen sker per automatik men går igenom flera inbyggda säkerhetsfilter för att säkerställa att informationen alltid ska vara korrekt. Om en varningsklocka tänds i något av filtren väljer systemet att inte visa information från den potentiellt tillhörande bostadsannonsen och visar då endast lagfartsinformationen. Det är alltså möjligt att försäljningar inte matchas (eller historiskt har matchats) om vi inte med säkerhet kunna koppla samman mäklarens bostadsannonser med tillhörande lagfarter. I många fall är vi nästan helt säkra att en lagfart och en bostadsannons hör samman, men är vi inte helt säkra sker ingen matchning. Detta för att vi inte vill riskera att visa felaktig information.

2. Sedan september 2012 samlar vi även in sista budet i öppna budgivningar på mäklarnas hemsidor. På så sätt kan vi snabbare få tillgång till slutprisinformation samt inkludera lägenheter. Om en lägenhet har sålts utan att vi har registrerat en budgivning så har vi tyvärr ingen möjlighet att automatiskt registrera sista bud. Ibland överensstämmer inte sista budet med slutpriset. I dessa fall går det bra att mejla oss så rättar vi till det.

För borttagna eller sålda lägenheter visar vi alltid vilken mäklarbyrå som förmedlade objektet. För mäklare med premiumprofil på Hittamäklare visas även namn, logga och kontaktuppgifter.

Om du vill komplettera med information om objekt du sålt kan du skicka en lista på länkar till berörda objekt till maklarservice@booli.se så ser matchar vi dem manuellt åt dig!

Även om det inte har funnits en ursprunglig annons så kan vi manuellt lägga till vilken byrå som sålde bostaden. Mejla oss så fixar vi det!

Hittade du svaret?