Slutpriser gör det möjligt att se vilket pris en köpare har betalat för en bostad! Verifierade slutpriser finns för småhus och tomter. För bostadsrätter finns Sista bud. Det är en bra hjälp för både köpare och säljare för att skapa sig mer kunskap om hur marknaden ser ut i ett visst område. Slutpriser kan man använda även om man inte just nu ska köpa eller sälja bostad utan bara är nyfiken på vilket pris grannen fick betala för sin bostad.

För att se vilket pris en bostad har sålts för går du in på fliken Slutpriser på Booli.se. Där skriver du in gatan eller området du är intresserad av och klickar sedan på sök. Vill du få e-post varje gång en försäljning har skett klickar du på knappen Bevaka, det gör det enkelt att hålla koll på vad husen på din gata sålts för!

Hur fungerar det?
Vi får in ändrade lagfarter från Lantmäteriet. Denna information matchar vi med informationen vi redan har hämtat från mäklaren och publicerar den på Booli. På så sätt kan vi visa vad priset blev för bostaden. Dessutom kan vi i de flesta fall också visa en pil om budgivningen gått upp eller ner jämfört med det faktiska slutpriset.

Boolis register med slutpriser för villor och tomter sträcker sig tillbaka till början av 2008. Vill du veta priser på ännu tidigare försäljningar rekommenderar vi att du kontaktar Lantmäteriet. För bostadsrätter finns slutpriser från september 2012 och framåt. Booli.se har endast slutpriser från de mäklarna som visar öppna bud på sin hemsida.