GDPR och Booli
Min värdeindikation

Här kan du läsa om Boolis värdeindikationer efter GDPR

Karin avatar
Skrivet av Karin
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför visas två olika värdeindikationer på hemsidan och i mejlet?

Värdeindikationen är en omtyckt funktion på Booli och har hjälpt våra användare att följa värdeutvecklingen över tid. Eftersom våra värdeindikationer endast är statistiska bygger de på ett antal parametrar vi vet om bostaden. Den informationen kommer från Lantmäteriet och omfattar bl.a. storlek, bostadstyp och tomtarea. Tidigare har du som användare själv kunnat fylla i med ytterligare information om bostaden, vilket har gjort att vi fått en ännu mer detaljerad grund till värdeindikationerna.

I och med att GDPR trädde i kraft skedde en förändring i presentationen av våra värdeindikationer. Värdeindikationen för din bostad kan därmed nu komma att skilja sig på sajten och i värderingsmejlet. Som användare kommer du precis som tidigare att kunna göra en förbättrad värdering och få ett uppdaterat värde skickat via mejl. Skillnaden mot innan är att den data du kompletterar med tillhör dig och endast kommer att kunna ses och användas av dig. Det innebär alltså att det i dessa fall kommer finnas två värdeindikationer, en “Booli-genererad” på sajten och en “personlig” som kommer skickas ut via mejl.

Psst!
Eftersom Boolis värdeindikationer är statistiska är de tänkta som just en indikation på bostadens värde. De kan med andra ord inte ersätta en värdering som är gjord av en utbildad mäklare, utan snarare ses som ett komplement.