Nej, Booli.se visar inte alla slutpriser. Det finns flera anledningar till att ett slutpris inte syns/finns. Slutpriser för villor bygger i första hand på uppgifter om lagfart från Lantmäteriet. Grundregeln är att om du inte hittar ett slutpris eller namn på Booli så betyder det att informationen ännu inte har skickats till oss. All information vi har syns på sajten, syns det inte, har vi den inte.
 
 För Villor/Fritidshus/Tomter finns det offentliga register på slutpriser. För lägenheter finns inga offentliga register så dessa slutpriser så svårare att få tag på.
 
 Så här fungerar det:
 
 Villor/Fritidshus/Tomter
 1. Det tar i snitt ca. 3 månader innan vi får in lagfarten/slutpriset efter en försäljning. Om försäljningen skett nyligen finns endast slutpriset hos oss den första tiden om mäklaren har öppen budgivning på sin hemsida. Om mäklaren inte har öppen budgivning dröjer det ca 3 månader innan slutpriset syns hos oss. Vi har slutpriser från försäljningar sedan 2008 och framåt.
 
 2. Ibland säljs rad/kedje/parhus med upplåtelseform bostadsrätt. I dessa fall behövs ingen lagfart, så om inte mäklarfirman redovisar budgivningar på sin hemsida så kommer slutpriset inte att komma till oss. Även hus med arrenderad tomt (ej friköpt tomt) syns inte på Booli.se med lagfartsuppgifter.
 
 3. Försäljning inom familjen där någon av ägarna står kvar kommer inte att skicks till Booli.se. Vid skyddad identitet skickas inte heller alla uppgifter till oss.
 
 4. Om en bostad registreras som ett flerfamiljeshus så kommer inte informationen skickas till oss då vi endast visar slutpriser på småhus. Ibland delas dock stora villor upp i flera lägenheter och kan då ändra typkod till ett flerfamiljeshus.
 
 Dessutom kan det vara så att en fastighet har flera adresser. I dessa fall registrerar vi endast den ena adressen. I dessa fall finns alltså lagfarten på Booli men den kan vara lite svårare att hitta.
 
 Lägenheter
 Slutprisinformationen om bostadsrätter bygger på en strukturerad automatisk insamling av sista buden från öppna budgivningar på nätet. Det betyder att många slutpriser finns med men inte alla. Alla mäklarbyråer presenterar inte slutpriser öppet på sajten och även om en byrå brukar göra det så kan säljaren alltid välja att inte visa budgivningen. Vi började samla in sista bud för bostadsrätter i september 2012, så tyvärr går det inte att hitta äldre information. Om du saknar ett slutpris beror det troligtvis på detta.
 
 Några timmar efter att mäklaren har plockat bort annonsen kommer sista budet i budgivningen att synas på Booli. Om du vet att mäklaren har haft en öppen budgivningen men det finns ändå inte med bland våra slutpriser kan du höra av dig till oss så tittar vi vidare på det!

Hittade du svaret?