Nej, bara för att en bostad presenteras med sista bud behöver den inte vara såld. Bostäder som är uppmärkta med ordet Lagfart eller Slutpris är sålda och slutpriset är verifierat. Står det endast Sista bud är det inte säkert att bostaden är såld.
För att vara helt säker på att bostaden är såld där det står Sista bud och att det inte finns några speciella villkor i kontraktet bör du kontakta den aktuella mäklaren.
 
 Sista bud fungerar så här:
Många mäklare skriver ut buden i en budgivning på sina hemsidor. Booli.se samlar in dessa bud under budgivningen. När mäklaren sedan plockar bort annonsen så tolkar Booli.se det som att bostaden är såld för det högsta budet som angavs på hemsidan.
 
Ibland tillkommer ytterligare bud efter att annonsen har plockats bort. Ibland så behöver affären inte gå igenom trots att det finns bud. Säljaren och köparen kan ångra sig eller så kan kontraktet innehålla speciella villkor.
 
Sista bud på Booli.se visar därför vilket det sista budet var i en budgivning men kan inte med säkerhet säga att den också såldes för detta pris. Booli kan även missa att skriva ut ett sista bud trots att mäklaren skrev ut budet på sin hemsida. För att vara helt säker på att sista budet stämmer bör du kontakta mäklaren.
 För villor kan vi verifiera de sista buden efter några veckor (i regel ca. 3 mån). Vid försäljning av en villa eller tomt så måste en lagfart skrivas. Denna lagfart skickas från Lantmäteriet till Booli.se. När lagfarten kommer till Booli.se rättar vi automatiskt till eventuella felaktiga sista bud. Du kan se om ett slutpris bygger på en lagfart i resultatlistan.
 
Bostäder som är uppmärkta med ordet Lagfart eller Slutpris är sålda och slutpriset är verifierat. Står det endast Sista bud är det inte säkert att bostaden är såld.

Hittade du svaret?