Våra slutpriser bygger på två olika metoder:
 
 1. Sedan 2008 har vi publicerat lagfarter från statliga Lantmäteriet. Varje gång en villa, fritidshus eller tomt (gäller ej bostadsrätter) byter ägare så måste en lagfart registreras. Lagfarten innehåller bland annat uppgifter boarea, tomtarea och köpekilling (försäljningspris). I regel så tar det ca. 3 månader efter en försäljning innan lagfarten är klar och skickas till Booli.se.
 
 2. Sedan september 2012 samlar vi även in sista bud i öppna budgivningar på mäklarnas hemsidor. Detta började vi med för att kunna visa slutpriser på bostadsrätter eftersom systemet med lagfarter ej tillämpas på bostadsrätter. När en mäklare plockar bort en annons som har haft en öppen budgivning så publicerar vi direkt det sista budet under Slutpriser. Det finns alltså ingen fördröjning när slutpriset baseras på sista bud. Vi samlar in budgivningar för alla typer av bostäder, inte bara bostadsrätter.
 
 I de flesta fall så kan vi att slå ihop sista budet vi har sparat med lagfarten när den blir klar. Om all information om bostadens adress, storlek mm stämmer överens så slår vi ihop dessa och det finns då bara ett slutpris. Ibland kan dock informationen om exemplevis boarea skilja sig åt i mäklarens annons och i lagfarten. Då kan vi bli osäkra på om det gäller samma bostad. I dessa fall slår vi inte ihop slutpriserna och du kommer då att kunna se två slutpriser på samma bostad. Om detta händer och försäljningspriserna är olika så är det alltid informationen från lagfarten som är den korrekta.

Hittade du svaret?