Sedan september 2012 samlar Booli.se in sista budet från budgivningar direkt från mäklarnas hemsidor. De bud som finns inskrivna på sidan är de bud vi ser. Om inte det sista budet i en budgivning registreras så vet vi inte att det har förekommit. Ibland skrivs inte det sista budet ut då ytterligare förhandling om pris kan förekomma vid kontraktskrivning. Booli kan missa att skriva ut ett sista bud trots att mäklaren skrev ut budet på sin hemsida. För att vara helt säker på att sista budet stämmer bör du kontakta mäklaren. Stämmer inte budet för en bostadsrätt? Om det sista budet aldrig skrevs ut på mäklarens hemsida eller om vi har skrivit fel sista bud så går det att rätta till. Om du är mäklare eller säljare av bostaden så kan du mejla oss de korrekta uppgifterna så uppdaterar vi sista budet så snart vi kan!

Stämmer inte budet för en villa, tomt eller gård? Då kan du ta det lugnt! Vi kommer liksom tidigare att hämta in de faktiska slutpriserna från Lantmäteriet. Dessa tar i snitt ca. 3 månader, så fort de kommer in till oss så verifierar vi sista budet och publicerar köpeskillingen. Annonserna markeras även med ordet "Lagfart" för att visa att slutpriset är verifierat. Om du är mäklare, köparen eller säljaren så går det bra att mejla de korrekta uppgifterna till oss så uppdaterar vi det sista budet tills lagfarten kommer.

Eftersom det inte finns några officiella uppgifter för slutpriser på bostadsrätter så är insamligen av sista budet det närmaste slutpriset vi kan komma. Det betyder också att om sista budet på Booli.se och mäklarens uppgifter skiljer sig åt så är det mäklarens uppgifter som är mest trovärdiga. Kontakta därför mäklaren om du är osäker på om sista budet stämmer.

Hittade du svaret?