Ibland händer det att användare hör av sig till oss om att vi har värderat fel adress, tex att gatunamnet stämmer men fel kommun är angiven. Detta beror inte på att vår värderingsmotor har fått för sig att värdera en annan bostad, utan att fel kommun har matats in i värderingsformuläret.

I många fall finns det fler adresser i Sverige med samma namn. Därför behöver vi veta vilken gata i vilken kommun det gäller.

När du fyller i din adress i vårt värderingsformulär kommer det upp ett eller flera adressförslag. Där behöver du klicka på rätt adress (alltså: rätt kommun), annars väljs automatiskt den kommun som ligger  eller klicka direkt på din bostad i kartan. Om vi inte har din adress i vårt register kan du ändå fylla i adressen och därefter markera ut placeringen för bostaden manuellt. Viktigt att komma ihåg är att välja den exakta koordinaten i kartan, annars väljs den kommun som blivit markerad.

För att göra om detta behöver du ta bort värdeindikationen på din kontosida under "Värderingar". Därefter kan du göra om värderingen här.